Belföld

Halálra fagyott menye figyelmetlensége miatt a lábatlani nyugdíjas

Bíróság elé állítanak egy nőt gondatlanságból elkövetett emberölés miatt Komárom-Esztergomban. Az asszony a vád szerint figyelmetlen volt, ami apósa életébe került.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint az asszony, az élettársa, valamint a férfi apja Lábatlanon, egy családi házban éltek. A 81 éves nyugdíjas már nem volt képes ellátni magát, mentális és megromlott egészségi állapota miatt állandó ápolásra és felügyeletre szorult. A pár nem kérte, hogy helyezzék gondnokság alá, és idősek otthonába sem vitték. A felügyeletét közösen látták el.

2016. január 26-án az asszony reggel ért haza a munkából, ekkor élettársa már dolgozott. A nő evett, aztán lefeküdt aludni, de apósa felügyeletéről nem gondoskodott, nem zárta be az ajtót, és máshogy sem akadályozta meg, hogy elhagyhassa a házat – annak ellenére, hogy  már volt példa erre.

Az férfi a délelőtti órákban – amíg menye aludt – kiment a házból egy pulóverben, elesett, és nem tudott felállni. A hőmérséklet ekkor -0,1 Celsius-fok volt, ezért a nyugdíjas a testfelszín 30 százalékát érintő fagyási sérülést, szövetelhalást szenvedett el. Az idős emberre délután a munkából hazaérkező fia talált rá a hátsó kertben, a hóban fekve, már erősen kihűlt állapotban. Értesítette a mentőket, akik kórházba vitték az áldozatot. Pár nappal később azonban életét vesztette.Az ügyészség emlékeztetett: a bűncselekmény, amelynek elkövetésével az asszonyt most megvádolták, egytől  öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyet a Tatabányai Törvényszék tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik