Belföld

Összeköltözött egy 70 éves asszonnyal, majd dühében megölte

Bíróság elé állítanak egy férfit csütörtökön, akit azzal vádolnak, hogy egy kalapáccsal megölte idős élettársát, miután összeveszett az asszonnyal. Emberölés miatt kell felelnie, ügyét a Kecskeméti Törvényszék tárgyalja.

A vádirat szerint az 56 éves nyárlőrinci férfi és az áldozat hirdetés útján  ismerkedtek meg egymással, majd összeköltöztek Szabadszálláson. Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott, többször előfordult, hogy az ismerősei szerint a határozott és hirtelen haragú nő elküldte a férfit. Általában azt vetette a szemére, hogy nem dolgozik és rendszeresen iszik. Sokat veszekedtek, de tettlegesség nem történt.

Mivel a vádlottnak nem volt hová mennie, ilyenkor közterületeken vagy alkalmi szállásokon aludt. Viszont általában rövid időn belül kibékültek és férfi visszaköltözött párjához, aki súlyos fokú ízületi megbetegedései miatt a ház körüli teendők elvégzésében rendszeres segítségre szorult.

2016. december 23-án azonban ismét összevesztek, az asszony azt mondta a párjának, hogy élősködik rajta és követelte, hogy hagyja el az otthonát. A férfi emiatt dühös lett, kiviharzott a nappaliból az éléskamrába, majd a szekrény fiókjából előhúzott egy kalapácsot.

A nő a kanapén ült, amikor a vádlott visszament a nappaliba. Megállt élettársa mögött, felemelte a kezét, majd nagy erővel lesújtott az asszony koponyájára – két alkalommal, nagy erővel. Az asszony perceken belül életét vesztette.

A főügyészség fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza a  vádlottal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik