Belföld
Ünnepség a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján az Országházban

Gulyás Gergely nem tart senkitől

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 09. 20. 11:52

A Fidesz alelnöke, leendő parlamenti frakcióvezetője nem tart se a Jobbiktól, se a baloldaltól.

Gulyás Gergely az InfoRádióban azt mondta, a jövő tavaszi parlamenti választásnak két tétje van. Az egyik, hogy az elmúlt hét évben kezdett építkezés folytatódhat-e, a másik, hogy az ország saját védelmét, fizikai és elméleti értelemben is, képes lesz-e szavatolni. Arra a Fidesz-alelnök esélyt sem lát, hogy a baloldal kormányképessé váljon a következő hónapokban.

Egy, a jelenleginél bölcsebb és intellektuálisan magasabb színvonalú baloldal 2002-ben azt ígérte, mindent, ami jó, folytat, csak még jobban csinál, ehhez képest mindent lerombolt és csődbe vitte az országot. Most pedig a teljes tagadásra épít a baloldal. Hogy ebből mi lenne abban a nem várt, és az ország számára valóban tragikus helyzetben, ha kormányra kerülnének, elképzelni sem tudom.

Budapest, 2016. február 2.
Wahorn András képzőművész a Wahorn Forever című tárlaton a megnyitó napján Budapesten, a MissionArt Galériában 2016. február 2-án. Első alkalommal rendeznek nagyszabású retrospektív kiállítást a művésznek az 1960-as évektől a 2015-ig tartó munkásságát felölelő közel 250 alkotásából. A MissionArt Galériában főként kis- és nagyméretű papírmunkák, a B55 Galériában szobrok, festmények láthatók február 27-ig.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Wahorn András: „Tovább ezt nem!”
Szerinte Orbán ellen elég lenne ez az egy mondat.
Lukáts Andor: Orbán rendezi az igazi abszurd drámát
Ő csak színházban szereti az abszurdot. Szerinte ami az országban folyik az érthetetlen. Igazi abszurd. Cinikus és nagyon ócska.

Nagyon vérmesen baloldalinak kell lenni ahhoz, hogy valaki úgy gondolja, ezek a pártok, amelyek egymást jobban utálják, mint őket, képesek a hatékony kormányzati munkára. Gulyás Gergely szerint a Jobbiktól sincs félnivalójuk, mert a párt alapvető hitelességi gondokkal küzd.

Nem hiszem, hogy az a politika, ami minden alapvető sarokkövét, elvét, az alapító nyilatkozatban megfogalmazott vállalását, ami például az európai uniós tagságot károsnak nevezi, nyilvánvalóan a hatalom megszerzése érdekében ilyen gyorsasággal feladja, az hiteles és népszerű lehet.

A Fidesz leendő frakcióvezetője nem számít arra, hogy a Jobbik és a baloldali pártok közös jelölteket indítanak. A háttérben lehet persze ilyen együttműködés, erre már eddig is volt példa, Tapolcán és Veszprémben valami hasonló történt, de ezen túlmenő együttműködésre nem számít.

Azzal számolok, hogy 106 Jobbik-jelölt és 106, legalább a DK és az MSZP által támogatott baloldali jelölt lesz.”

A Fidesz – alelnöke szerint – az ellenzéki népszavazás aláírásgyűjtésére reagálva emelte 12 évre a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét, de persze a javaslattal is egyetértettek.

Nyilván az aláírásgyűjtésre kellett nekünk valahogy reagálni.

Ő nem tekinti a módosítást a korrupciós bűncselekmények üldözésének fő feltételének, de mivel a kezdeményezést támogatni tudták, elfogadták.

Egy népszavazási kezdeményezés célja, hogy az Országgyűlés valamiről törvényt hozzon, ha az országgyűlési többség ezt magától is hajlandó meghozni, a népszavazási kezdeményezés felesleges.”

A Fidesz leendő frakcióvezetője szerint most a vasárnapi zárvatartással ellentétben nem tisztán politikai döntés született. Akkor politikai döntést kellett hozniuk, mert a választók ellenében nem akartak beleállni a küzdelembe.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.