Belföld

Kijavította az MTI az Orbán-beszédről szóló hír címét, mert nem volt benne Soros

A hitelesség érdekében.

Az állami hírügynökség, az MTI is beszámolt hétfőn Orbán Viktor „évadnyitó” beszédéről.

Először némi magyarázat: az MTI hírei egy előfizetéssel, vagy ingyenes regisztrációval korlátozottan hozzáférhető rendszerben érhetők el, egymás után sorakoznak benne a tudósítások a magyarszéki záportározó építéséről, a madridi divathétről vagy a német-török viszályról. Természetesen az MTI is ellátja címmel az általa kiadott híreket, bár ezzel a mi olvasóink ritkán találkoznak, ugyanis ha szemlézünk egy MTI-hírt, abból igyekszünk kiemelni az általunk legérdekesebbnek, leginkább figyelemfelkeltőnek tartott mozzanatot, ami ritkán találkozik az MTI szerkesztőinek választásával.

Pontban 16 órakor az MTI hírfolyamában a következő címmel jelent meg tudósítás a miniszterelnök parlamenti beszédéről:

OGY – Orbán: Magyarország sosem lesz bevándorlóország

Ez pont egy helyén való cím: erős kijelentés, ami elhangzott a miniszterelnöktől, tömör, figyelemfelkeltő.

Ám 28 perc múlva javítást adtak ki a hírhez. A javítás kiadása szokásos hírügynökségi gyakorlat – naponta több száz hír jelenik meg, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is, előfordulhatnak kisebb pontatlanságok, elütések. Ez esetben viszont nem pontatlanság vagy elgépelés lehetett az ok, a közlés ugyanis így szól:

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 16:00 órakor kiadott, Orbán Viktor kormányfő parlamenti felszólalását tudósító anyagunk címe helyesen:

OGY – Orbán: a brüsszeli bürokraták a “Soros-tervet” valósítják meg, és “Soros tenyeréből esznek”

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik