Belföld

Kedden vonul börtönbe a Sukoró-per elítéltje

Császy Zsolt azt állítja, bírósági csalás történt.

Kedden délelőtt tíz órakor vonul börtönbe Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt értékesítési igazgatója, akit a Kúria letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Sukoró-perben.

Utolsó szabad estéjén a Hír TV-ben adott interjút. Azt mondta, pontosan tudta, hogy el fogják ítélni, szerinte a Kúria egyértelművé tette, hogy az ügyben bírósági csalás történt. Úgy látja: bárkit el lehet ítélni politikai megrendelésre, az ítéletben pedig olyan dolgok szerepelnek, amiket ő nem mondott. Hamis volt a jegyzőkönyv, az ítéletet pedig később kapták meg, mint az észrevételek beadásának határideje – állította Császy, aki szerint 28 olyan pont volt az iratban, ami nem felelt meg a valóságnak.

Császyt, illetve Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérét 4 év börtönre ítélték hűtlen kezelés miatt, mert 2008-ban, a sukorói telekcsere során a vád szerint többszörös áron számolta be az állam Joav Blum izraeli üzletember pilisi és albertirsai gyümölcsöseit, míg a sukorói vízparti telkeket alulértékelte, így 1,2 milliárd forint vagyoni hátrány érhette volna az államot, ha az üzlet létrejön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik