Belföld

0 százalékos kamatozású diákhitelt akar a Fidelitas

böröcz lászló (böröcz lászló)
böröcz lászló (böröcz lászló)

Az MTI rövid beszámolót közölt Böröcz László, Fidelitas elnök és V. kerületi fideszes alpolgármester ma reggeli Kossuth rádiós produkciójáról. Az ifjú fideszes arról beszélt, hogy az ifjúsági szervezet azt javasolja a kormánynak, hogy

a jelenlegi 2 százalékról csökkentsék nullára a diákhitel kamatát, a kizárólag a képzés önköltségére fordítható Diákhitel2-ből pedig az idegen nyelvi képzések díjait is lehessen finanszírozni. 

Böröcz makro- és mikroszinten is érvelt a javaslat mellett: elmondta, hogy a diákhitel megalkotása óta csaknem 400 ezren éltek a lehetőséggel, majd megjegyezte, hogy hatgyermekes családból származik, és volt olyan év, hogy egyszerre négyen jártak egyetemre. Közülük volt olyan, akinek diákhitel helyett öt trafik jutott.

Kérdés, hogy a Fidelitas önjáróvá vált-e, vagy egyszerűen velük jelentetik be először, hogy változások jönnek a Diákhitel-konstrukciókban. Inkább utóbbira fogadnánk, mert ha partizánakció lenne, akkor a Kossuth Rádióban elhangzó nyilatkozatra nem ugrott volna rá így az állami kontroll alatt tartott MTI. De ha nincs igazunk, akkor várjuk a parázs Fidelitas-Fidesz vitákat diákhitelügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik