Belföld

Újabb egymilliárd a kukaholding működésképtelen számlázórendszerére

Tavaly április óta kellene működnie, már százmilliókat költöttek el rá.

Ismét hatalmas összeget költ a „kukaholdingként” emlegetett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a nem megfelelően működő országos számlázási rendszerére – írja a Magyar Nemzet.

A társaság 1,26 milliárd forintos megbízást adott az Euromacc Adatfeldolgozó és Szolgáltató Kft-nek bizonylatkészítő rendszere üzemeltetési és informatikai feladatainak ellátására. A társaság tulajdonosai Hauser Gábor Miklós és Brasnyó Péter, akik a miniszterelnökhöz közel álló üzletemberrel, Garancsi Istvánnal együtt jegyzik a Mobil Adat Kft-t, amelynek egy időben az Euromacc tulajdonosa is volt.

A kukaholding tavaly szeptemberben 550 millió forint értékben kötött megbízást az Euromacc Kft-vel és az Antenna Hungária Zrt-vel a bizonylatkészítő rendszer megalkotására, amit novemberben 603 millió forintra emelt. Később a számlázáshoz kapcsolódóan kiírtak egy 49, egy 24, egy 17,7 és egy 17 millió forintos pályázatot is, így mostanáig csaknem kétmilliárd forintjába került az adózóknak a vállalat működésképtelen számlázórendszere, aminek tavaly áprilisban el kellett volna indulnia – jegyzi meg a lap.

A kukaholding egyébként nem szállít szemetet, a feladatot továbbra is a többnyire önkormányzati kézben lévő vállalkozások látják el. Az állami cég feladata az lenne, hogy beszedje a díjakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik