Belföld

Rendőrök mentettek ki egy vizslát a Dunából

Augusztus 31-én kaptak bejelentést a rendőrök, hogy eltűnt egy kutya az Óbudai-szigetről – írja a police.hu. Egy kutyasétáltató férfi figyelt fel arra, hogy az egyik általa sétáltatott eb a folyó fele indul, majd beúszik a vízbe.

A vízi zsaruk elindultak a kutya keresésére, feltételezték, hogy a sötétbarna vizsla, Mokka nem az árral szemben úszik majd, a sziget partvonalát követték folyásirányban, és néhány perc után megtalálták a kutyát az Árpád hídhoz közeli köveken.

A magas partfal miatt szárazról nem lehetett megközelíteni a kutyát, ő sem tudott volna felugrani, tulajdonképpen csapdába esett, csak a Duna felől lehetett a közelébe menni. Partot tűztünk, vigyázva, hogy a sziklák ne tegyenek kárt a hajótestben, egészen a kutya mellé manővereztünk. Szerencsére nem jött nagyobb hajó, aminek a farvize megdobhatta volna a szolgálati motorost, így csak az áramlat okozta sodrásnak kellett a hajócsavar alacsony fordulatszámával ellent tartani

– mondta az őrmester.

Mokka eleinte bizalmatlan volt, de a kezdeti nehézségek után végül jól viselte a hajózást. A gazdája az óbudai BKV-hajókikötőben kapta vissza kutyáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik