Belföld

Megkéselte a nőt, amíg gyermeke a szobában tévézett

Első tárgyalását tartja a Veszprémi Törvényszék csütörtökön egy férfi ügyében, aki megkéselte volt feleségét, miközben egyik gyermeke is otthon volt, mert nem kapott pénzt sörre. A vád szerint meg akarta ölni a nőt.

A pár 1999-ben házasodott össze, de 2002-ben elváltak. Két év különélés után azonban összeköltöztek Tatabányán, és két gyermekük született. A férfi már az ’90-es évektől küzdött alkoholproblémákkal, és később a gyermekei előtt is többször lerészegedett. Ilyenkor a vád szerint bántalmazta őket.

2013-ban a helyzet rosszabbra fordult, a vádlott még többet ivott, mert úgy érezte, hogy kisemmizték az édesapja után járó örökségből. Ugyan dolgozott, de nem rendszeresen, lényegében a felesége tartotta el.

Ebben az időszakban is gyakran bántalmazta fiát, szidta őt, jelenetet rendezett az utcán, mások előtt. A gyerekeket nem hagyta tanulni, éjszaka pedig aludni. Arra is volt példa, hogy olyan erővel ütötte meg fiát, hogy a gyermek orra vérezni kezdett.

A nő tavaly július 9-én délután fél 1-kor ért haza a munkából, a párja ekkor már részeg volt, ezért úgy döntött, hogy fiával együtt elmegy otthonról. A férfi pénzt akart kérni tőle sörre, de nem kapott. Sőt: az asszony megkérte a gyereket, hogy vegye ki a délelőtti vásárlásból megmaradt pénzt  apja tárcájából.

A férfi ekkor fenyegetőzni kezdett, hogy kiugrik az ablakon. Oda is ment az erkély korlátjához, kihajolt és hátra engedte magát. Gyermeke húzta vissza a lábánál fogva és az ágyra nyomta, hogy megnyugodjon. Közben azt kérdezte tőle: normális vagy, és így lássalak, így nőjek fel?

Miután a vádlott kissé lenyugodott, kiment a konyhába, a gyermek pedig a nappaliban maradt tévézni. De tovább ivott,  3 órára még részegebb lett. Később 2,98- 3,22 ezrelék közötti alkoholszintet állapítottak meg nála.

A nő fürödni készült, de még kint tartózkodott a konyhában, amikor a vádlott ismét pénzt kért tőle sörre, amit ezúttal sem kapott meg. Ezután az asszony megfordult és elindult a fürdő felé. A férfi ekkor azt mondta neki,

ha nem adsz pénzt, akkor megöllek.

Majd azzal a lendülettel felkapta a konyhapulton lévő, 20 centiméter pengehosszúságú kést, közölte vele, hogy megöli, majd kis erővel, hatszor megszúrta a nőt. A vád szerint az asszony akár meg is halhatott volna.

A hangoskodásra megjelent az előszobában a gyermek, aki látta, hogy az anyja nyakából spriccel a vér. A nő megkérte, hogy hívjon mentőt, és a pánikba esett fiú így is tett. A gyerek kérlelte a földön fekvő anyját, hogy ne haljon meg, majd leszaladt a mentők elé.

– áll a vádiratban.

A mentők után rendőrök is érkeztek, akik próbálták igazoltatni a férfit, de ő ellenállt, szitkozódott és dühöngött. Azt kiabálta, hogy:

    • „kár, hogy nem a szívébe szúrtam a kést”
    • „miért nem döglött meg ez a szemét”
    • „ha kiengednek innen, úgyis megölöm”.

A gyermeket a történtek pszichésen megviselték. A vádiratban szerepel az is, hogy amit az apa tett, pszichológiai szempontból súlyosan veszélyeztette a gyermek érzelmi, erkölcsi és pszichés fejlődését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik