Belföld

Közel 12 órát késett egy Larnaca-Budapest járat

A Wizz Air tegnap esti, 21.55-re kiírt gépe nem szállt fel a ciprusi Lárnakából, tudta meg a hvg.hu. Az utasok nem kaptak tájékoztatást, aztán hajnali egy óra körül kaptak egy 13 eurós kupont. Az utasok többsége a reptéren aludt.

A WizzAir a lapnak ezt írta az esetről:

Szeptember 12-én a Wizz Air W6 2451 számú Budapest-Larnaca járatán közlekedő repülőgépe Larnaca repülőtérre leszállás előtt madárral ütközött. A repülőgép rendben leszállt, majd kötelező műszaki ellenőrzést hajtottak rajta végre. Mire a repülőgépet ismét szolgálatba állították, a szolgálati időre vonatkozó kötelezően előírt korlátozások miatt a személyzet már nem tudta felvenni a munkát, ezért a Wizz Air W6 2452 számú Larnaca-Budapest járatának indulását a következő napra halasztotta.

A járat helyi idő szerint reggel 9:45-kor szállt fel, 11 óra 45 perc késéssel. Az utasok étkezési vouchereket és az utasjogokról szóló tájékoztatást kaptak a Wizz Air szabályzata és a vonatkozó szabályozásoknak megfelelően. Az utasok késéssel kapcsolatos szállás- és transzferköltségeit a Wizz Air megtéríti, ezzel kapcsolatban kérjük, hogy az utasok a wizzair.com oldalon jelezzék igényüket. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri, azonban utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.

A szolgálati időkre vonatkozó szabályozás egyébként uniós szintű kötelezettség, amelyet a légitársaságnak be kell tartania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik