Belföld

Levették az altatógépről a körhintabalesetben megsérült fiút

„Pénteken levették a fiamat az altatógépről, azóta egy kicsit megszorítja a kezemet, és a könnye is folyik néha. Minden apró mozdulatnak nagyon örülök, annak, hogy Krisztofer egyáltalán él” – mondta a veol.hu-nak a várpalotai körhintabalesetben megsérült fiú édesanyja, Máthé Zoltánné Dia.

Az orvosok közölték az asszonnyal, illetve a családdal, hogy az eredmények alapján kicsit jobb a fiú állapota, de arra is utaltak, hogy ne bízzák el magukat.

A nő Krisztofer mellett tartózkodik a győri kórházban, férje pedig naponta megy látogatóba Veszprémből. A gyerekek is vele tartanak rendszeresen.

Időközben a baleset 15 éves, súlyos sérültje elhagyhatta a kórházat.

Fotó: police.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a baleset szeptember másodikán történt Várpalotán, a Hunyadi Mátyás téren történt, működés közben esett szét a nyolcszemélyes hidraulikus szerkezet. A sérültek mind a körhintán ültek. Az eddigi adatok szerint négyen nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek, egyikük viszont – a fent említett fiatalember – életveszélyes állapotban került kórházba. Egy szemtanú a történtek után azt írta, egyikük az autója elé zuhant.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást.


Fotó: police.hu

A fiú édesanyja a történtek után nyilatkozta, bűntudatot érez a történtek miatt. A veszprémi asszony két gyerekével ült fel a kalapácshintára, mind a hárman megsérültek, és még két másik vendég is, ketten pedig ki is zuhantak, a fiatal fiú feje a padkának csapódott. Krisztofer harmadszor ült a hintán, amikor a baleset történt. Anyja beszámolója szerint a baleset másnapján azzal keresték meg a kórházból, hogy ha fia életben is marad, csak két százalék az esélye, hogy felépül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik