Belföld

Forró vízbe ugrott, megégett a szabolcsi kislány – felfüggesztettet kapott az anyja

Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt egy év hat hónap fogházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy nőt kedden, miután gyermekét égési sérülésekkel vitték kórházba még tavaly augusztusban. Az anyának azonban nem kell ülnie, büntetését két év próbaidőre felfüggesztették.

A vádlott öt kiskorú gyermeket nevel élettársával Aranyosapátiban. 2016. augusztus 23-án ők kérték meg a nőt, hogy készítsen nekik fürdővizet az udvaron. Az anya bement a házba, hogy vizet forraljon, majd kivitte azt  egy edényben az udvarra, és beleöntötte a kádba. Hideg vizet akart engedni hozzá, ezért elment a közelben lévő csaphoz.

Ezalatt azonban 5 éves kislánya kiszaladt a házból, meglátta a vízzel töltött kádat, hirtelen belelépett, majd megcsúszott és beleesett a forró vízbe. Súlyos égési sérüléseket szenvedett, és később életveszélyes állapotba került. Mentőhelikopter vitte el a helyszínről.

Az anya a tőle elvárható kellő gondosságot elmulasztotta, mivel előzőleg nem hívta fel a gyermekei figyelmét arra, hogy ne menjenek a forró víz közelébe.

– áll a Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatásában.

Az ítélet nem jogerős, a védő három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik