Belföld

Erőszakos bűnöző szökött meg Győrből – részletek

A bíróságról szökött meg az az elítélt férfi, akinek eltűnéséről kedd délelőtt számoltak be a hatóságok. A Győri Törvényszék közölte: a fogvatartottat tanúként hallgatták meg egy személyi szabadság megsértése miatt folyó ügyben, mielőtt meglépett.

A tárgyalás után a rab a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra – vezetőszáron, bilincsben. Ám hirtelen mindkét kezét kihúzta, és az éppen lezáródó sorompó alatt kirohant az épület udvaráról.Kiderült: a férfi erőszakos bűncselekményeket követett el és jogerős büntetését töltötte Győrben.

A történtek kapcsán a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egyebek mellett azt közölte délelőtt, hogy belső vizsgálat indult. A rendőrség pedig nem sokkal később felhívást adott ki, hogy mielőbb megtalálják a szökevényt. Képet is közöltek a 33 éves Zvedovics Krisztiánról:

Fotó: police.hu

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyi

Frissítés

Orosz Zoltán bv. őrnagyra, a büntetés-végrehajtás szóvivője kedd délután azt közölte, a vizsgálat elsődleges megállapításai szerint az esettel kapcsolatban felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége. A BvOP a fegyelmi eljárás lefolytatását magához vonta és a kollégát, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet biztonsági osztályvezetőjét beosztásából a parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik