Belföld

Felhőszakadás, szélvihar: kiadták a figyelmeztetést

Több megyében is felhőszakadásra, viharos szélre figyelmeztet kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Honlapjukon azt írják: hétfőn az esti, késő esti óráktól dél felől egy intenzív csapadékrendszer először a déli tájakat éri el, kiemelten a Dél-Alföld térségét záporokkal, zivatarokkal, amihez 20 mm feletti csapadék, valamint 70 km/h körüli vagy azt kissé meghaladó szél társulhat. Keddre virradó éjszaka észak felé továbbhelyeződik a rendszer és napközben már az ország északi, északkeleti harmadában okoz jelentős mennyiségű csapadékot.

A Dunántúlon az éjszaka folyamán északnyugatira forduló szél egyre több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúl térségében viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések elérhetik, akár meghaladhatják a 70 km/h-t. Kedden az északnyugati szél a Dunántúl északi felében viharos lesz, amely csak a késő délutáni óráktól fog mérséklődni.

Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére felhőszakadás miatt adtak ki keddre elsőfokú figyelmeztetést, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig a várható erős széllökések miatt.

Tíz fokot zuhan a hőmérséklet, mégsem lesz nyár szeptemberben
A frontok egymás sarkára taposva kergetik egymást. Nagy hőmérsékletkülönbséges hullámvasútra számítsunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik