Belföld

Akcióztak a rendőrök a bulinegyedben, többeket bevittek

Akcióztak a rendőrök hétvégén Budapest belvárosában. Az ellenőrzés az V., a VI. és a VII. kerületet érintette, a Szent István körút, a Teréz körút és a Rákóczi út által behatárolt területen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság adati szerint az egyenruhások az akcióban

    • tizenkét embert bűncselekmény – tízet garázdaság, kettőt körözés – miatt
    • három személyt szabálysértés elkövetéséért

állítottak elő.

További tizenhárom esetben szabálysértési feljelentést tettek,  húsz alkalommal pedig helyszíni bírságot szabtak ki.​

Azt írják, a

Budapest rendőrfőkapitánya által elrendelt állandó és megerősített jelenlét célja a közterületen elkövetett erőszakos jellegű bűncselekmények, a lopások, valamint a gépjárművel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése. Emellett a kábítószerrel és a prostitúcióval kapcsolatos bűncselekmények felderítése, az elkövetők beazonosítása, valamint elfogása, a jogsértések megelőzése

Mint ismert, az elmúlt hónapokban egyre erősödnek az indulatok a bulinegyeddel kapcsolatban. A vendéglátóhelyek üzemeltetői, az önkormányzat, lakók küzdenek egymással. Az ott élők egy része azt mondja, már nem bírják tovább. Ők csendet akarnak, a vendéglátósok pedig azért sztrájkoltak, hogy ne kelljen éjfélkor bezárniuk.

„Hányás, húgy, szemét, üvöltözés éjjel-nappal” – nem tűrnek tovább a bulinegyed lakói
A tüntetés mellett petíciót is vittek Vattamány Zsolt polgármesternek.

Múlt héten írtunk arról, hogy megszületett a NIGHT MAYOR BUD. Az „éjszakai polgármester” egy olyan, külföldön már bevált gyakorlat, aminek célja a városok éjszakai életének érintettjei közötti bizalom növelése és a párbeszéd elősegítése. Itthon nemrégiben alakult egy egyesület, aminek célja, hogy egyrészt mérsékelje és megoldja azokat a problémákat, amelyek a növekvő turistaszám mellett legfőképp a bulinegyedre nehezednek, illetve az Éjszakai Manifesztóval fejlessze az éjszakai életet és összefogja a szórakozó- és vendéglátóhelyeket. Ezzel egyidőben a helyi önkormányzatok és a hatóságok munkája is tehermentesülne. Az egyesület mögött már tíz hónapos munka van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik