Belföld

Elítélte a bíróság, mert beszólt a Facebookon Mezőtúr önkormányzatának

Próbára bocsátottak egy nőt Facebook-hozzászólásáért. A kommentelőt azért állították bíróság elé, mert 2014. december 5-én egy közszereplő oldalán, egy nyilvános bejegyzéshez  – ahogy a Szolnoki Törvényszék fogalmaz – Mezőtúr Város Önkormányzatának képviselő-testületére utalva valótlanul azt írta, hogy

Amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet! Csak ugye akkor nem lenne mit ellopni!

A nőt nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében találták bűnösnek, és egy évre próbára bocsátották. A Szolnoki Törvényszék múlt héten hozta meg jogerős döntését – helybenhagyva ezzel az elsőfokú ítéletet.

Próbára bocsátás

A próbára bocsátás nevelő jelegű intézkedés, amely azt jelenti, hogy a bíróság megállapította, hogy a vádlott bűncselekményt követett el, azonban a jogkövetkezményekről való döntést későbbre halasztotta. Ha a vádlott a próbaidő tartama alatt újabb bűncselekményt követ el vagy a próbaidő alatt más, korábban elkövetett bűncselekmény miatt is elítélik, mind az újabb, mind jelen bűncselekménye miatt büntetést szab ki a bíróság vele szemben. Ha azonban a próbaidő tartama alatt nem követ el újabb bűncselekményt, és annak tartama alatt más, korábban elkövetett bűncselekmény miatt sem ítélik el, a próbaidő leteltével jelen bűncselekmény miatti büntethetősége is megszűnik.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik