Belföld

Szél Bernadett: “Az országnak jót tenne, ha Orbán Viktor helyett én vezetném”

Az LMP társelnöke szerint a Fidesznek mindegy, mi lesz az országgal.

A Magyar Nemzetnek Szél Bernadett azt mondja, gyökeres változást akar, és a magyarok jelentős része is változást szeretne. Szerinte pártja a legfelkészültebb, leghitelesebb, és kész kezébe venni az irányítást.

Az országnak jót tenne, ha Orbán Viktor helyett én vezetném.

A Fidesz már nem kormányoz. Az LMP társelnökének meggyőződése, hogy

nekik teljesen mindegy, mi lesz az országgal, csak saját magukra koncentrálnak.

Szerinte a Fidesz népszerűségére egyszerűen az a magyarázat, hogy az emberek még nem látják, már van jobb, hitelesebb és felkészültebb. Amilyen az LMP. A párt mögött komoly szakértői csapat, szellemi holdudvar van. Tagjait a kampányban akarják bemutatni. Arra a kérdésre, hogy Sólyom László köztük van-e, a társelnök azt feleli, a volt államfő számukra egy ikon, de ő dönt róla, egy kampányban részt vesz-e. Amit ő mond, mindig világos útmutatás az LMP-nek.

Az egyik legboldogabb pillanat volt számomra az elmúlt években, amikor Sólyom Lászlót láttam tüntetni, hiszen aki ismeri, az tudja, hogy visszavonult életet él.

Sólyom László is részt vett a szerda reggeli tiltakozáson
Egy XII. kerületi iskolánál jelent meg.

Az LMP szövetségi tárgyalásokat folytat Gémesi Györggyel, nyitott mindenkivel az együttműködésre, aki a kormány megbuktatásán túl progresszív, új irányokat akar az országnak. Ugyanakkor senkivel sem fog össze, aki az elmúlt harminc év hibáiból nem tanult.

Azt szoktam mondani, hogy új politikára, új irányra és új vezetőkre van szükség.

A volt MSZP-s Demeter Mártának is meg kell küzdenie a befutó listás helyért, a kongresszus csak a teljesítmény alapján dönt.

Csíkos öltönyökből csíkos rabruha

Miniszterelnökként első dolga a bérrendezés lenne, tűzoltásként. Hadházy Ákos pedig rögtön elkezdené antikorrupciós elképzelését érvényesíteni,

így akik most nagyon magas lovon ülnek, vagy nagyon magas helikoptereken száguldoznak, hirtelen nagyon kellemetlen helyzetben találnák magukat. Hadházy Ákosnak annyi papírja és bizonyítéka van, hogy még Polt Péter sem tudná az elszámoltatást megakadályozni. A csíkos öltönyöket csíkos ruhákra lehetne váltani.

A Fidesz-kormányok intézkedései közül több olyan is van, amit módosításokkal, de folytatna az LMP. Az egyik ilyen a családi adókedvezmény. Az adórendszeren változtatnának, a jelenlegi egy kulcs helyett hármat vezetnének be, így az is jobban járna, aki az átlagbér dupláját keresi. A határon a kerítést nem bontanák le, de azonnal kőkemény munkába kezdenének egy egységes európai menekültügyi eljárás kialakításáért.

Nem Ron Werber döntene

Szél Bernadett szerint még nem dőlt el végleg, hogy a kampányhoz Ron Werbert kérik fel. Attól nem tart, hogy a név hallatán, szavazóik elfordulnak tőlük.

Akár létrejön az együttműködés Ron Werberrel, akár nem, az semmilyen változást nem fog hozni az LMP által képviselt politikában. Nem új politikát akarunk megvalósítani, hanem az évek óta hangoztatott állításainkat akarjuk minél több embernek közérthető módon eljuttatni.

Nem új politikust, hanem új szakembert keresnek, aki segít üzeneteik célba juttatásában. A Fidesszel ellentétben náluk soha nem a kommunikáció határozza meg a politikát. Ez a jövőben sem változik, egy politikai tanácsadó pedig olyan kampányt csinál, amilyet rendelnek tőle. Ez a politikusok felelőssége. Az LMP bárkivel dolgozik is, azt kéri majd, hogy segítsen hatékonyan elmagyarázni az embereknek a megújuló Magyarország programját.

Az LMP kampányát segítheti Ron Werber
A párt miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett szerint nem a tanácsadó a gyűlölet karmestere, hanem Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik