Belföld

A legszebb nyári napokra emlékeztet a mai

Csütörtökön folytatódik a túlnyomóan derült, napos idő, legfeljebb nyugaton lehet kevés fátyolfelhő, csapadék nem lesz – írja a Kiderül.hu.

A déli, délkeleti szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet délután 28 és 33 fok között valószínű.

Pénteken a Nyugat-Dunántúlon erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, másutt napos időre van kilátás. Nyugaton elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok, másutt nem valószínű csapadék. A déli, majd az északnyugatira forduló szél helyenként megélénkül, a Dunántúlon olykor meg is erősödik.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű.

Szombaton egy markáns ciklon vonul át felettünk. Gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, főleg keleten és a középső országrészben néhol zivatar is. Az északnyugati, nyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25, 31, a Nyugat-Dunántúlon 22, 25 fok között alakul.

Ezután pedig beköszönt az ősz, jövő hét elejétől 22 fok fölé alig emelkedik a csúcshőmérséklet.

(kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik