Belföld

Indulatkezelési terápiára köteleztek a volt élettársát megöletni akaró férfit

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, mellékbüntetésként pedig indulatkezelési terápián való részvételre kötelezett a Pécsi Ítélőtábla kedden egy Tolna megyei férfit, aki ismerősével akarta megöletni a feleségét.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a 45 éves, korábban soha nem büntetett Tolna megyei férfi 2004-ben költözött össze párjával, 2006-ban pedig megszületett a gyermekük. Kapcsolatuk azonban fokozatosan megromlott, 2014 decemberére teljesen elhidegültek egymástól. A nő következő év márciusában el is költözött közös otthonukból, ezt a férfi nem tudta elfogadni, és tartott attól is, hogy elveszti a szülői felügyeleti jogát.

A magánéleti gondjairól a férfi többször mesélt egy ismerősének, később pedig azt kérte tőle, hogy végezzen gyermeke anyjával, és a holttestét dobja egy dögkútba – ezért 300-400 ezer forintot fizetett volna. Az ismerős nem fogadta el az ajánlatot és megszakította a kapcsolatot a vádlottal.

Első fokon már bűnösnek találták emberölés előkészületében a Szekszárdi Törvényszék, akkor egy év három hónap börtönbüntetést kapott három év próbaidőre felfüggesztve. Illetve pártfogót rendeltek ki mellé és úgynevezett külön magatartási szabályként előírták, hogy járjon indulatkezelési terápiára. A vádlott és védője fellebbeztek, de másodfokon jogerőre emelkedett a korábbi ítélet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik