Belföld

Vádat emeltek a férfi ellen, aki közel két évig élt anyja mumifikálódott holtteste mellett

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást annak a dunakiliti férfinek az ügyében, aki közel két évig lakott egy fedél alatt édesanyja holttestével. A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség gondozási kötelezettség elmulasztása miatt emelt vádat, írja a Kisalföld.

A lap az esetről tavaly januárban számolt be, információik szerint a rendőrök az elhunyt asszony holttestét a ház pincéjében, két kanapé között a földön találták meg. A fiú 2014 óta élhetett együtt az anya mumifikálódott holttestével.

A hatóságok korábban emberölés ügyében folytattak nyomozást, ám az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették. Az ügyészség tájékoztatása szerint az elhunyt asszonyt háziorvosa utoljára 2010-ben kezelte, illetve pszichiátriai kezelés alatt is állt. Folyamatosan romló fizikai állapota alapján pedig egyértelműen gondozásra szorult, mely a vele élő fia kötelessége lett volna.

Az elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés. Az ügy tárgyalása a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon zajlik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik