Belföld

Kitört az augusztusi tavasz, tessen pulóvert venni

Akinek a tavasz a kedvenc évszaka, az most roppant mód boldog lehet: kora májust idéző időjárás tombol a Kárpát-medencében a hétvégi hidegfront után. Hajnalban még elég hideg van országszerte, 10-12 fokokat mérnek, keleten esik is. Szóval melóba menet vegyen pulóvert, biztos, ami biztos.

Napközben aztán pazar idő várható – már ha az ember nem allergiás -, sütni fog a nap, kevés lesz a felhő. Elvétve még akadhat pár zápor északon és az Alföldön. Élénk, erős északi szélre számítsunk. Nappal 20-26 fok között lesz a hőmérséklet maximuma – írja az Időkép.

Kedden is felhős-napos idő várható, északkeleten lehet csak kis zápor. Marad az erős északnyugati szél és a hűvös, 10 fok körüli hajnal. Nappal sem lesz sok változás, 22-26 fok várható.

Szerdán is a napsütésé lesz a főszerep, ugyanúgy északkeleten fordulhat elő zápor és erős szél. Reggel 12 fok körül, nappal 24 fok körül lesz a hőmérséklet. Csütörtöktől kezdődik a felmelegedés, a tavaszt váltja a nyár, a hétvégén már 30 fok feletti strandidő lesz.

Allergiások, reszkessetek!

A parlagfű koncentrációja már az egész országban magas, amin sajnos a kurt hidegfront sem tudott segíteni. Az Alföldön a legrosszabb a helyzet e téren. A csalán- és kenderfélék szintén magas számban okádják a pollent. Közepes szinten állnak a libatopfélék és az üröm, a kültéri allergén gomba pedig maghas szintet is meghaladóan.

Részletesebb előrejelzésért kattintson a Kiderül oldalára!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik