Belföld

BKK: a tervezettől eltérő lezárások Budapesten

A rendezvények miatti korlátozások a 4-6-os villamost és számos busz vonalát érintik.

Több, az eredetileg tervezettől eltérő lezárást tett közzé a Budapesti Közlekedési Központ vasárnap este a Facebook-oldalán.

Azt írták: a rendezvények miatt a tervezetten túl lezárták a Margit híd Pestre vezető oldalát, a Rákóczi utat a Blaha Lujza tértől befelé, a Hegyalja utat a BAH csomóponttól befelé, a Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd útvonalat, illetve a Szent Gellért rakpartot a Szabadság híd és a Döbrentei tér között.

Emellett a 105-ös autóbusz megosztva a Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér illetve az Apor Vilmos tér és a Déli pályaudvar között jár, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E, és a 178-as autóbusz pedig a Szabadság hídon át terelve közlekedik. A 4-es és a 6-os villamos a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen megállás nélkül áthalad. (A 24.hu munkatársa este 9 óra előtt arról számolt be, hogy a Széll Kálmán tér felé haladó 4-6-os villamost az Oktogontól nem engedték tovább hatósági lezárásra hivatkozva.)

Korábban a szervezők és a BKK is azt közölte: a fővárosi programok biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében hétfő reggel 6 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a Lánchidat, a Lánchíd utcát, a Döbrentei utcát, az Ybl Miklós teret, a Várkert rakpartot, a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Fő utcát és a Bem rakpartot a Szilágyi Dezső térig.

A légi és a vízi parádé, valamint a tűzijáték miatt szombat este 10 órától vasárnap este fél 11-ig, majd az éjszaka később is több órára a pesti alsó rakpartot is lezárták a Margit hídtól a Havas utcáig. A budai alsó rakparton az Üstökös utcától a Lágymányosi hídig vasárnap reggel 7 órától késő estig, majd szintén hétfőre virradó éjszaka lesz lezárás.

A lezárások számos tömegközlekedési járat menetrendjét is érintik. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik