Belföld

Szülei mesélnek a kómában fekvő Vanesszának

Édesapja és édesanyja meséi mellett szerelme személyes üzenetét hallgatja a szegedi orvosok tanácsára a kómában fekvő Burkus Vanessza, aki egy hónapja szenvedett autóbalesetet Bulgáriában, és múlt csütörtökön szállították haza.

A Délmagyar információi szerint a lány több fertőzést is elkapott a bulgáriai kórházban. Mint ismert, az orvosok kint nem voltak hajlandók angolul beszélni a szülőkkel, a nagykövettel és az orvosokkal sem, de az édesapa meglátása szerint Szegeden a legjobb ellátásban részesül.

Burkus Sándor a lapnak arról beszélt, Szegeden teljes kivizsgálást végeztek el a lányon. A légútjában talált két baktériumot egyelőre azonosítani sem tudják – emiatt el is kell különíteni a többi betegtől -, de a tüdőgyulladását már antibiotikummal sikerült visszaszorítani.

Mindeközben már elkezdték az ébresztését, de még csak rövid időszakokra.

Mi eddig még csak aludni láttuk. Beszélünk hozzá és simogatjuk, ahogyan a hétköznapokban is tennénk. Tegnap pedig az orvosok kérésére, hogy dolgoztassuk az agyát, bevittünk neki egy MP3-lejátszót, amire a kedvenc zenéi mellett néhány személyes hangfájlt is feltöltöttünk

– fogalmazott Burkus Sándor.

Hétfőn derül ki, hogy a lányt meg kell-e műteni gerinc- vagy koponyasérülései miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik