Belföld

Elkapták a Kálvin téri nőverőt

Elfogták a férfit, aki még májusban a Kálvin téri aluljáróban bántalmazott egy nőt. A rendőrség a napokban adott ki felhívást, miszerint keresik a támadót, és képeket is közöltek róla. Pénteken már arról tájékoztattak, hogy

állampolgári bejelentés érkezett hozzájuk csütörtökön, miszerint a felhívásban szereplő férfi jelenleg egy ferencvárosi üzletben tartózkodik. B. Róbertet a IX. kerületi Lónyay utcából állították elő.A nyomozók garázdaság vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Kezdeményezik bíróság elé állítását.

Fotó: police.hu

Ahogy arról beszámoltunk, az akkor még ismeretlen támadó május 11-én 12 óra 45 perc körül keveredett szóváltásba az aluljáróban lévő étkezde egyik eladójával – egy férfival – és egy arra járó nővel. Utóbbit bántalmazta is, majd elhagyta a helyszínt. A bántalmazás kapcsán májusban azt írta a 444.hu, hogy a pizzéria egyik alkalmazottja angolul szólított meg egy vendéget, aki ezen annyira felháborodott, hogy ordibálni kezdett vele, és mocskos migránsnak nevezte. Egy arra járó fiatal nő odament és azt kérte, ne beszéljen így a fiatalemberrel, aki véletlenül nézhette turistának. A támadó ekkor a nőt kezdte gyalázni, aki felé előbb fejelő mozdulatot tett, majd erősen megütötte, a szemüvegét is leverte a fejéről.

A megtámadott nő a Facebookon azt írta: a férfi azt üvöltötte a pizzéria dolgozójának, hogy „te mocskos migráns, ez az én hazám, Magyarország a magyaroké, a saját országomban nem vagyok turista”. A támadó a nő leesett szemüvegét is arrébb rúgta. A térfigyelő kamerák rögzítették a történteket, a bántalmazott nő feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik