Belföld
Image: 73497763, Panelház Budapesten, a Práter utcában, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Lázár letett a panelek visszabontásáról

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 08. 10. 08:31

Ennek ellenére javítana a kormány a panellakók életminőségén.
Korábban a témában:

A Miniszterelnökség valóban beindította a panelházak visszabontásáról szóló háttértárgyalásokat, de a vizsgálódás nyomán a nagyarányú bontás máris lekerült a napirendről – írja a Népszava.

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: Lázár János kancelláriaminiszter megértette a szakma érveit, miszerint a panelépületek nagyszámú el- vagy visszabontására jelen körülmények között nincs lehetőség. Erre érzékelhető tömegigény sincs. Kaplonyi György ugyanakkor üdvözli a kormány egyeztetési kezdeményezését, mostanra ugyanis bőven megérett a panelépületek átfogó felújítása.

Az elnök egyetért a kormányzat azon felvetésével is, hogy az eddigi, elsősorban energetikai szemlélet helyett a közérzet javítása lehet a fő cél. Számításaik szerint lakásonként legalább egymillió forintos állami támogatásra lenne szükség, körülbelül ugyanennyi kedvezményes hitellel és némi önerővel megtoldva.

A Miniszterelnökség a lappal közölte: több előzetes egyeztetést folytattak a panel-érdekképviseletek, az építész- és mérnöktársadalom, a tudományos köztestületek, valamint az önkormányzatok és az érintett pénzügyi szervezetek képviselőivel. Jelenleg a szakmai vélemények, javaslatok és álláspontok begyűjtése és összegzése zajlik és elemzik az állami szerepvállalás lehetőségeit is. Egyetértés született a tekintetben, hogy átfogó, minden részletkérdést lefedő, hosszú távú programcsomag megalkotása szükséges. A kormány kiemelt célja az életminőség javítása, ezért több megoldástípust tartalmazó anyagot készít, ami kitér az épületek városszöveten belüli elhelyezkedésére, statikai, gépészeti állapotára, az építészeti, funkcionális energetikai korszerűsítésre, vagy akár a környezetrendezésre is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.