Belföld

El akarta lopni a kocsit, halálra gázolta emiatt a gödöllői lányt – a rendőrség szerint ez nem gyilkosság

Lezárta a rendőrség a nyomozást a tavaly júliusi, tragédiába torkolló gödöllői autólopás ügyében. A férfi egy fiatal nő autóját próbálta elkötni, ám a tulajdonos a kocsi alá került és azonnal életét vesztette. A rendőrség kezdetben rablás, majd nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt nyomozott, ám most mégis azt közölték: a férfi ellen – más bűncselekmények mellett – halált okozó közúti veszélyeztetés bűntett és segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt javasolnak vádemelést.

rablógyilkosság gödöllőn
Fotó: 24.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a Turay Ida Színház fiatal munkatársa tavaly július végén vesztette életét. Az esti órákban kocsival érkezett haza, be akart állni, kiszállt kinyitni a kaput, az ajtó erre az időre nyitva maradt. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a 35 éves Sz. Lajos ekkor beült az autóba és megpróbált elhajtani a helyszínről. A lány ezt meg akarta akadályozni, azonban az autó az út melletti árokba sodródott, maga alá temetve az áldozatot. A férfi segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről, azonban a rendőrök másnap délután elfogták Isaszegen.

Akkor úgy értesültünk, a férfi először hátramenetbe kapcsolt és nagy gázzal elindult. A lány valószínűleg vezető oldalán ragadhatta meg az autót, és körülbelül 10 métert tettek meg így. Ezután a menekülő hirtelen előremenetbe kapcsolt és nagyjából 20 méter után beleborultak az árokba. A kocsi ráesett a fiatal nőre, aki szörnyethalt. A támadó a történtek után elhagyta a helyszínt. A rendőrök késő este illetve éjjel Gödöllő több pontján járőröztek, megállították az autósokat. A helyszínelés is reggelig tartott.

A férfit másnap délután egy gödöllői sörözőben kapták el, két két nappal később pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

 24.hu

Az ügy iratait már megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik