Belföld

Végre lesz árnyék a villamosmegállókban

Bár a nyárnak lassan vége, de így is felüdülést jelenthet a közlekedőknek az, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több megállót is átépít – értesült lapunk.

Ahogy azt korábban már megírtuk, az Etele úti-Fehérvári úti villamosmegálló alkalmatlan az egyre sűrűsödő hőhullámok túlélésére, mert nincs árnyék, esős idő esetén pedig nem nyújt elég védelmet a megázás ellen. Kérdésünkre a BKK azt válaszolta:

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokra kihelyezhető utasvárók típusát szerződés szabályozza, attól eltérni csak egyedi esetekben lehet. Ilyen kivételek: az 1-es villamos vonala, néhány kiemelt megállóhely a 3-as villamos vonalán, illetve a Széll Kálmán téri villamosmegállók. A 2015. ősz után telepített utasvárók üveg tetejére egy árnyékolást biztosító, tejfehér matrica kerül, azonban a kérdéses, még 2014 nyarán telepített megállóban a váró még nem ilyen.

Jó hír azonban, hogy orvosolni fogják a problémát:

Az Etele út/Fehérvári út megállóhelyen az utasvárók elhelyezésére, illetve a peronberendezésekre több panasz is érkezett, ezért várhatóan 2018 nyarán a BKK módosítja a peronberendezések elrendezését, illetve az utasvárókat fóliázott tetőkkel látja majd el.

Úgy tudjuk, a munkálatok már el is kezdődtek, a 4-6-os vonalán, a Mechwart ligetnél kedden késő este már dolgoztak a BKK szakemberei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik