Belföld

Semjén befogadná az iráni menekültet

Svédország kiutasította, de Magyarország befogadná, mert keresztény lett.

Aideen Strandsson élete veszélybe kerülne a kereszténység felvétele miatt, ha visszatoloncolnák az iszlám köztársaságba, de ha segítséget kér, a magyar állam kész menekültként elismerni. Ezt Semjén Zsolt közölte a Magyar Időkkel. A miniszterelnök-helyettes, aki Orbán Viktor nyaralása miatt jelenleg a kormány első számú vezetőjének tekinthető, azt mondta: az iráni lány, a hivatalos eljárás végén – amelynek része a nemzetbiztonsági ellenőrzés is – kedvező elbírálásra számíthat,

Magyarország ugyanis nem küld vissza senkit olyan államba, ahol az élete vagy a testi épsége veszélyben van. Mi a kezdetektől fogva különbséget tettünk a gazdasági migránsok és a valódi menekültek között. Magyarországot megvédjük a migránsok inváziójától, de akik valódi menekültek, tehát mindazok, akiknek az élete közvetlen veszélyben van vallásuk, nemzetiségük vagy politikai beállítottságuk miatt, azokon segítünk.

Semjén szerint az iszlám világban, különösen az arab tavasz óta, a keresztények nagy veszélyben vannak. Nem feltétlenül azért, mert az adott ország államilag üldözi őket, hanem mert a helyi muszlim közösséggel szemben nem tudja, vagy nem akarja megvédeni a keresztény megtérteket.

Az üldözött keresztények befogadása erkölcsi és alkotmányos kötelességünk.

A miniszterelnök-helyettes szerint a keresztények könnyen integrálhatók a keresztény európai civilizációba, szemben a muszlimokkal, akik nem akarnak integrálódni. Semjén szerint a magyar társadalom immunitását is erősíti, ha a keleten üldözött keresztények Magyarországra érkezve elmondják, milyen életük van az iszlám világban.

26 milliárd forint hitelt adunk Iránnak atomra
Semjén Zsolt arról is megállapodott, hogy száz iráni diákot fogadunk a magyar egyetemeken.
Nincs konkrétum a Semjén által aláírt iráni atommegállapodásban
Az LMP szerint garancia sincs arra, hogy a magyar hozzájárulást nem használják végül katonai célra.
Titokban tárgyalt az iráni nagykövettel Semjén
A találkozóról a magyar kormány nem, csak egy iráni hírügynökség számolt be.

Aideen Strandsson 2014-ben érkezett Svédországba, majd nem sokkal utána nyilvánosan is megkeresztelkedett. Svédországban sokan áttérnek az iszlámról a kereszténységre, de többnyire ez nem vállalják fel a nyilvánosság előtt, tartva a muszlim közösség megtorlásától. Menedékjogi kérelmét a közelmúltban másodszor utasították vissza a svédek, noha ez ellentmond saját szabályaiknak, és az olyan nemzetközi egyezményeknek, mint a genfi egyezmény, amely kifejezetten tiltja a kitoloncolást olyan országokba, ahol a kiutasítottat veszély fenyegetheti – emlékeztet a kormánypárti Magyar Idők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik