Belföld

Kamera rögzítette, ahogy a vérző kezű reptéri rakodó áttúrta a csomagokat

Vasárnap este számolt be a rendőrség arról, hogy valószínűleg megvan, melyik rakodómunkás túrta össze az utasok csomagjait a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A kommentekből kiderült, több olvasónk is pórul járt már, ezért a reptérhez fordultunk, hogy mondják el, védekeznek-e a visszaélések ellen, illetve hova fordulhatnak az utasok kárpótlásért.

Vérző keze buktatta le a reptéri csomagokban turkáló férfit
Több utas is észrevette, hogy véresek lettek az elvileg zárt bőröndben lévő ruháik.

A válaszból kiderült, a feladott poggyászok útja, a berakodás zárt láncú tévékamerákkal megfigyelt terület, így majdnem minden mozzanatot nyomon lehet követni. Ezt a területen dolgozók is pontosan tudják. Megtudtuk, számos légitársaságnál még a poggyászteret is bekamerázzák a hasonló esetek elkerülése érdekében. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója szombat este az RTL Klub Híradójában a megkeresésére azt mondta,

ez alighanem a londoni reptér ügye.

Kíváncsiak voltunk, hogy mire alapozta ezt úgy, hogy a feltételezhető elkövetőt csak másnap nevezték meg. Azt írta, a szóban forgó utasok London Southend repülőterére utaztak és ott élnek, ezért ilyenkor először azon a repülőtéren kell bejelentést tenniük a légitársaságnál, illetve az ottani hatóságoknál. Ettől függetlenül a magyar rendőrség, a sajtóban megjelentek alapján hivatalból tette a dolgát – eredményesen.

Kárpótlásért viszont nem a londoni reptérhez kell fordulni: mivel az utasok a repülőjegy megvásárlásával a légitársasággal kerülnek jogviszonyba, ezért kárigényüket a légitársaságnál tudják bejelenteni. Ezzel együtt, amennyiben utasbiztosításuk volt, akkor annak a feltételei szerint kapnak kárpótlást.

Frissítés:

Délután Hardy Mihály arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy az érintett rakodónak bevonták a belépőkártyáját, így nem dolgozhat már.

Fejléckép: Getty Images/Sean Gallup

Ajánlott videó

Olvasói sztorik