Belföld

Meghosszabbították a hőségriadót

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár

meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást 2017. augusztus 6. (vasárnap) 24.00 óráig. A hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

Ideje beszélni a szieszta bevezetéséről
A klímaváltozás miatt csak durvább lesz a nyári hőség, a szakszervezeti vezetők sem tartanák ördögtől valónak a napközbeni pihenést.

Fontos, hogy a nagy hőség idején kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein-, illetve cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását. A legmelegebb órákban, vagyis 11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjanak a tűző napon, bőrüket megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával védjék a leégéstől. A vízparton pihenők kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

A nagy hőség extrém igénybevételt jelent a szervezet számára, különösen veszélyeztettet helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Mindenki gondoskodjon a megfelelő folyadékpótlásról, ne várják meg, míg kialakul a szomjúságérzet. Sőt, óvatosan, még annál is óvatosabban vezessenek.

Azon légkondicionált helyiségek listája, amelyeket bárki igénybe vehet, elérhető a katasztrófavédelem weboldalán ezen a linken.

A nagy meleg miatt később kezdődik az NB 1-es forduló
A sereghajtó Puskás Akadémiánál vendégeskedik a címvédő Budapest Honvéd a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 4. fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik