Belföld

Kóros elmeállapotú a gyilkos szegedi egyetemi hallgató

Kényszergyógykezelést indítványoz az ügyészség a fiatallal szemben, aki tavaly februárban, egy szegedi bisztróban minden előzmény nélkül torkon szúrt egy vendéget. A vádirat szerint a támadó

kóros elmeállapotú, amikor megszúrta az áldozatot, beszámítási képessége kizárt volt, képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére. Ezért a főügyészség, a büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően, a vádlottnak az emberölés vádja alóli felmentését és a vádlott kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozza a Szegedi Törvényszéknél.

A vádirat szerint az egyetemi hallgató tavaly február 1-jén délután egy szegedi bisztróban ivott barátaival, majd éjfél körül egy másik helyre. Itt találkoztak az áldozattal, akit egyikük sem ismert. Ő szintén a barátaival szórakozott. Kis idő után a vendég kiment dohányozni a társaságával, itt csatlakozott hozzájuk a vádlott, aki cigarettát kért és beszélgetni kezdtek.

Időközben mindkettejük társasága elment, az érintettek ezután együtt mentek vissza a sörözőbe, majd leültek egy asztalhoz, ahol folytatták a társalgást. Szóváltás, vita nem volt köztük.

A vádlott hajnali három óra körül elővette nadrágja zsebéből a mindig magánál tartott összecsukható bicskáját, és a mintegy hét centiméter hosszú pengével, előzmény és ok nélkül, a sértett nyakába szúrt. A vádlott átvágta a sértett bal nyaki verő – és visszerét, a sértett a jelen lévő vendégek segítségnyújtása mellett is perceken belül elvérzett, élete megmentésére reális lehetőség nem volt.

A fiatal a történtek után elhagyta a helyszínt, a rendőrök hajnali 5 körül fogták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik