Belföld

Tarlós: Büntetőeljárás indult a fakocka ügyében

Az egyre dagadó BKK-botrány miatt csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott Tarlós István, Budapest főpolgármestere. Kezdésképp azonban a méretre vágott fakocka és az M3 metrók kapcsán közölte: büntetőeljárás indult.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Tarlós István.

A M3-as metró kapcsán Tarlós Istán elmondta,

a visszahívott metrószerelvények újra forgalomba álltak és kiderült az, hogy a közvélemény befolyásolását eredményező óriási hírverésnek egy elég gyermeteg szoftverfrissítési oka volt.

Kiderült, napokon belül a hetedik “felújított” szerelvény is forgalomba áll – ezzel együtt 12 van az országban, viszont ötnek még nincs engedélye. Budapest főpolgármestere elmondta, nem tekintenek el a kötbértől (jelenleg nyolchetes csúszásban vannak) – ezt sem a BKV, sem a Főváros nem engedné. Kiderült, 2018 folyamán már csak felújított szerelvények közlekednek majd a 3-as metró folyamán.

Volt szó a fakockáról is, ami a szerdai ajtóhibát okozta. Tarlós szerint annyira passzol az ajtók vezetősínébe a méretre vágott darab, hogy felmerül a gyanú, hogy

a tömegben valaki a cipőfűzőjét igazgatva két állomás között elhelyezte ott.

Az ügyben a mai napon büntetőeljárás indult.

Egy fakocka okozta a felújított hármas metró hibáját
Ma reggel 7 óra után nem sokkal a Pöttyös utcai metrómegállónál nem záródott be a 3-as metró egyik felújított, újra forgalomba állított szerelvényének

A 3-as metró felújítása egyébként majd az északi szakasszal indul, mert a déli és a középső szakasz árai túlzóak, az északi rész, illetve az alagút esetében viszont a BKV vezetősége szerint vállalható a többletköltség.

Fejléc: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik