Belföld

Többen is feljelentést tettek a kiszivárgott BKK-s adatok miatt

A DK és Tényi István is feljelentést tett azután, hogy megírtuk: több mint háromezer ember adatai kerültek a birtokunkba: nevek, e-mail címek, személyiigazolvány-számok. Forrásunk szerint a BKK új online jegyértékesítési rendszeréből szerezhették meg őket. Szakemberek szerint ha valósak az adatok, akkor több súlyos biztonsági hibát is elkövettek a fejlesztők, az áldozatok pedig sérelemdíjért perelhetnek. Az adatvédelmi hivatalnál bejelentést tettünk, ott várják a BKK tájékoztatását.

A DK közleményében azt írja,

Dabóczi Kálmán BKK-vezér egy hete azt mondta, hogy biztonságban vannak az utasok adatai. Ehhez képest tegnap a 24.hu birtokába került több, mint 3400 BKV-utas személyes adata. Dabóczi Kálmán tehát előbb elindított egy olyan rendszert, amiben el lehet lopni az emberek adatait, majd a budapestiek szemébe hazudott, mondván a rendszer biztonságos. A rendszer nem biztonságos, az adatokat ellopták. Márpedig aki vásárra viszi az emberek személyes adatait, az súlyos bűncselekményt követ el.

A Demokratikus Koalíció szerint felelniük kell azoknak,  akik hagyták, hogy ellopják az utasok adatait. A DK azt is szeretné, hogy Dabóczi Kálmán bocsánatot kérjen és lemondjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik