Belföld

Csábítással vették rá a fiatalt, hogy lopjon el apjától 25 milliót

Lopás miatt emeltek vádat egy 23 éves fiatallal szemben, aki társai unszolására ellopott apjától 25 millió forintot. Ők is bíróságra elé állnak vele együtt.

A Somogy Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a Balaton közeli településen élő fiatal megemlítette barátai előtt, hogy az apja milliókat rejteget otthon. Társai úgy döntöttek, legalább a pénz egy részét megszerzik. Hogy sikerüljön a terv, bevonták egy ismerősüket, egy külföldön dolgozó prostituáltat.

A nő 2016 végén érkezett haza. Elhitette a fiúval, hogy vonzódik hozzá és kapcsolatot akar vele. Beadta neki, hogy tartozik a társaság egyik tagjának, a fiatal pedig úgy döntött, segíteni fog neki, méghozzá úgy, hogy megdézsmálja apja megtakarítását. Így is tett, 7 milliót vett el a garázsban elásott pénzből és átadta a barátainak. Ezután Kaposvárra költözött albérletbe, hogy elrejtőzzön a szülei elől. Idén év elején azonban ismét feltúrta a rejtekhelyet, és elvitte a még ott lévő 18 millió forintot.

Az ügyészség vele és három társával szemben felfüggesztett, míg az ötletgazda és két cinkosa esetében végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott. Utóbbi vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik