Belföld

Kidőlt fák, beszakadt tetők – nagyüzem a tűzoltóknál vihar után

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 07. 24. 17:41

Komárom-Esztergom, Tolna és Bács-Kiskun megyében is rengeteg a tennivalója a katasztrófavédelem embereinek.
Korábban a témában:

Jókora zivatarokkal érkező hidegfront vet véget hétfőn a kánikulának – írtuk korábban. A Katasztrófavédelem a honlapján arról számol be, hogy a viharok nyomán bőven akadt dolguk a tűzoltóknak.

Tolna megyében kidőlt fák eltávolításához, vízzel telítődött pincék és lakások szivattyúzásához kérnek segítséget a lakók.

 • A nagydorogi Gábor Áron telepen egy ötméteres fa dőlt egy autóra, a paksi hivatásos tűzoltók megkezdték a veszélyessé vált növény eltávolítását.
 • Tamásiban, a Tölgyfa utcában egy szuterénben áll a víz félméteres magasságban, a helyi önkormányzati tűzoltók szivattyúznak.
 • Bikácsnál, Vajta és Nagydorog között fa dőlt egy vonat elé, a sárbogárdi hivatásos tűzoltók csak gyalogosan tudják megközelíteni a pontos helyszínt.
 • A németkéri Széchenyi utcában bedőlt egy családi ház kéménye, a tető egy részét is beszakította. A paksi hivatásos tűzoltók fóliával fedik be a beázás ellen a tetőt.
 • A nagyszékelyi Szabadság téren áll a víz, a házakat veszélyezteti.
 • A paksi Bajcsy-Zsilinszky utcában a vihar leszakította a telefonvezetéket, a város tűzoltói eltávolítják azt.
 • Györén, a Rákóczi Ferenc utcában kidőlt egy távközlési oszlop, ide a bonyhádi tűzoltók indultak el.

Komárom-Esztergom megyében is van tennivaló:

 • A tatabányai Gál István lakótelepnél lévő vasúti aluljáróban negyven centiméter magasan állt a víz, akadályozva az autóforgalmat. A helyszínre a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak ki és megtisztították az átereszt. A lakótelepen egy négy emelet magasságú fa eltört, egy része rádőlt a járdára. A veszélyhelyzetet a tatabányai hivatásos tűzoltók számolták fel.
 • Tarjánban egy fa villanyvezetékre dőlt, itt szintén a megyeszékhely tűzoltóit riasztották.
 • Esztergomban, a Kolozsvári úton egy kidőlt fa leszakította a villanyvezetéket, a város hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre.
 • A Bajna és Gyermely közötti úton egy tízméteres fa dőlt ki a viharban, mindkét sávon megállt a forgalom. A bajnai hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt.
 • Oroszlányban lehasadt több nagyméretű faág, amelyek a gyalogos forgalmat is veszélyeztették. Az oroszlányi hivatásos, valamint az oroszlányi és a kecskédi önkéntes tűzoltók távolították el az ágakat.

Bács-Kiskun megyét sem kímélte a heves zivatarokkal, felhőszakadással, erős széllel megérkezett és megváltozott időjárás. A megyei tűzoltói leginkább a szél miatt kidőlt fákhoz kapnak riasztást.

 • A solti Kazinczy Ferenc utcában elektromos vezetékre és egy házra dőlt egy-egy fenyőfa. A település önkéntes tűzoltói dolgoznak a helyszínen. A Kossuth Lajos utcában pedig egy kerítésre dőlt egy fa, amely ha tovább dől, egy ház tetejét is beszakíthatja. Ide a solti hivatásos tűzoltók érkeztek.
 • Izsákon, a Kossuth Lajos utcában egy gázórát is veszélyeztet egy kidőlt fa. A Kodály Zoltán utcában egy tíz méter magas fa dőlt meg veszélyesen a villanyvezeték felé.
 • A csengődi Dankó Pista utcában egy fenyőfa dőlt egy házra, a kiskőrösi hivatásos és az akasztói önkéntes tűzoltók is a helyszínre indultak.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.