Belföld

Jéggel, 100 km/órás széllel jön a vihar: már narancssárga a riasztás

Frissült a veszélyjelzés, kíméletlen idő váltja a hőséget.

Először nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok, majd délnyugat felől északkelet felé haladva több hullámban is lehetnek zivatarok, zivatarrendszerek. A zivatarokat sok helyen felhőszakadás (30-60 milliméternyi csapadék), helyenként nagy méretű (2-4 centi körüli átmérőjű) jég és károkozó (70-90, esetleg 90-100 kilométer/órás) szélroham kísérheti.

Az egész országra narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adtak ki a heves zivatar és a felhőszakadás miatt, de a legfrissebb veszélyjelzés még riasztóbb, kiadták a járásokra érvényes riasztást is.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn még az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. Késő estére 19-24 fok közé hűl le a levegő, kedden pedig a legmagasabb hőmérséklet többnyire már csak 22-27 fok között alakul. Reggel még több helyen, majd főként a Dunától keletre várható zápor, zivatar, de estére keleten is a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik – írja a Kiderül.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik