Belföld

Hajdú-Bihart megtépázta a vasárnapi vihar

zugló viharkár (Array)
zugló viharkár (Array)
Fák dőltek mindenhova Debrecenben és Hajdúszoboszlón, ahova lecsapott a vihar.

Másfél óra alatt 80 helyszínre riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat vasárnap este viharkárok elhárítására – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője. Papp-Kunkli Nóra szerint elsősorban kidőlt fák miatt kellett beavatkozni az egységeknek, öt-hat autóban keletkezett kár, de személyi sérülés nem történt.

A kataszrófavédelem közölte, az erős szél Hajdúszoboszlón és Debrecenben okozott komoly károkat, amiknek felszámolásán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók. A nagy szél sok helyen fákat csavart ki, amik autókra, házakra, vezetékekre zuhantak és utakat torlaszoltak el.

Hajdúszoboszlón a Damjanich utcában egy lezuhanó faág szakította le a villanyvezetéket. A Gábor Áron utcában két ház bejáratát is eltorlaszolta egy-egy, a szél által kicsavart fa. A Herman Ottó utcában egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél.

Debrecenben, a Hortobágy utcában egy lakóház állványzatát bontotta meg a vihar. Az István úton, több helyen is fa dőlt az útra és a villanyvezetékekre. Az Iparkamara utcában a villanyoszlopot döntötte ki a szél.

A viharokra amúgy már vasárnapi riasztást adtak ki, de a java hétfőn jön a hidegfronttal. Csongrádban máris villám csapott fürdőzők közé, két nőt újra kellett éleszteni.

(MTI; képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik