Belföld

Megölt egy kislányt és apját Mezőcsáton – kiderült, miért tette

Előzetes letartóztatásba került az a 36 éves férfi, aki a gyanú szerint rágyújtotta házát egy alvó családra Mezőcsáton, két rokona – apa és másfél éves kislánya – halálát okozva. A kényszerintézkedés elrendeléséről szerdán kora délután döntött a Miskolci Járásbíróság.

Az előzetes letartóztatást a bíró részben a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt rendelte el, mivel ha a férfit bűnösnek találják, akár életfogytiglant is kaphat. Ezen kívül kiemelkedő tárgyi súlyú ügyről van szó, több ember, valamint tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult az eljárás, és  feltehető, hogy a gyanúsított veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, ha szabadon engednék. A bíróság a bűnismétlés veszélyét is megállapította, ugyanis a férfi más büntetőeljárás hatálya alatt követhette el a gyilkosságot.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatásából kiderül az is, a férfi miért okozott tüzet.

A gyanú szerint a gyermekeit egyedül nevelő édesapával élt egy házban – ám külön lakrészben. Sokat veszekedtek, amelynek gyakran az lett a vége, hogy elzavarták a későbbi támadót. Ez történt július 17-én este is, a férfi szülinapozni ment és részegen ért haza. Hangoskodott, otthon folytatta a mulatozást. Az áldozat rászólt,  hogy ne hangoskodjon, mert felkelnek a gyerekek. A gyanúsított akkor megfenyegette: ha ő nem aludhat ott, aki ők sem fognak.

Ezután elviharzott és csak hajnalban ment haza, amikor is az eddigi adatok szerint szándékosan tüzet okozott a házban, úgy, hogy tudta, hogy az édesapa a három gyermekével bent alszik. Az ügyészségtől szerdán megtudtuk, egy ruhadarabot gyújtott meg és dobott a szőnyegre, ami pillanatok alatt lángra kapott.

A füstre a 14 éves lány ébredt fel, aki felkeltette apját és testvérét. A két nagyobb gyermek kimenekült, azonban az édesapa visszament a másfél éves kislányért, de ekkor felrobbant a gázpalack. Mindketten életüket vesztették.

A gyanúsított elmenekült a helyszínről és elindult gyalog a közeli település felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik