Belföld

Mészáros tévéje árnyékra vetődött Botka árnyékkormányával

Összeállt a baloldali szakértői árnyékkormány - jelentette az Echo TV, de úgy tűnik, tévedett.

Az MSZP által bojkottált tévé azt állította, a lista a párt belső köreiből származik annak ellenére, hogy Botka László “megfenyegette párttársait: ha szivárogtatnak, megtorlásra számíthatnak”. A csatorna szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányában helyetteseként számítana Ujhelyi Istvánra.

Az oktatásügyet ismét Hiller István, a mezőgazdaságot Gőgös Zoltán kapná. Kisebb meglepetés, hogy az egészségügyért Komáromi Zoltán (az Együtt politikusa) felelne. A szociális területet Korózs Lajos, az uniós ügyeket Andor László vinné, a gazdaság pedig Pogátsa Zoltánhoz kerülne.

Korábban Hiller István azt mondta, növelheti az MSZP támogatottságát, ha létrehozza az árnyékkormányt, de annak felállítását ő leghamarabb ősszel tartaná célszerűnek felállítani.

Őszig árnyékban marad az árnyékkormány
Az MSZP választmányi elnöke szerint pártja nem ugrik, lépeget. 

Nem is lesz árnyékkormány?

A közgazdász, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense a Klubrádióban elismerte, beszélt Botkával, aki azonban nem ajánlott fel neki semmilyen pozíciót. Noha tárcaosztogatásról szó sem volt, Pogátsa Zoltán szívesen segíti Botka Lászlót abban, hogy sikeres legyen, és az MSZP-ből egy rendes szociáldemokrata pártot csináljon.

Gyurcsány elárulta, szociáldemokrata-e
A volt miniszterelnököt az egyik legokosabb magyar szociológus, Pogátsa Zoltán faggatja hattól nyolcig a Kossuth Klubban.

 

Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője is cáfolta, hogy bármilyen posztot kapott volna Botka Lászlótól. Mint mondta, jelenleg zajlik egy folyamat, amelynek részeként független értelmiségiekkel előkészítik azt a szakmai programot, amely az Orbán-rendszer alternatívája lehet és amellyel egy jobb magyar köztársaságot lehet felépíteni. Ujhelyi István szerint nem lesz árnyékkormány, hanem a Kormányzati Felkészülési Tanácsot hozzák majd létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik