Belföld

Még ma kell kibírnunk a hőséget

Szerdán nyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen – a kora délelőtti órákban a keleti határvidéken is – megszűnik a csapadék. Ezt követően országszerte többnyire kevés gomolyfelhőre, sok napsütésre számíthatunk, csak elvétve alakulhat ki futó zápor – írja a kiderül.hu.

Estétől nyugat felől erős felhősödés kezdődik, és előbb a Dunántúlon, majd a középső országrészben is ismét egyre több helyen várható zápor, zivatar. Többfelé megélénkül a délnyugati, estétől az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtök

Hajnalra már keleten is csökken a felhőzet, mindenütt megszűnik a csapadék. Napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Péntek

Eleinte kevés lesz a felhő, napos időre számíthatunk, majd északnyugat felől időnként erősebben megnövekszik a felhőzet. Néhol zápor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

(kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik