Belföld

Terrorizálta családját a 15 éves hevesi fiú

Rettegésben tartotta szüleit, rokonait egy 15 éves hevesi fiú, ezért most vádat emeltek ellene. Az állami nevelésbe került tinit folytatólagosan és felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint garázdaság bűntette, illetve vétsége miatt állítják bíróság elé.

Az előzetes letartóztatásban lévő kamasz 2015 nyarán még Novajban élt. Júliusban, egyik délután berúgott, és pénzt követelt az anyjától – 40 forintot, kakaóra.

Mivel nem kapott, megrángatta és szidni kezdte szülőjét, aki annyira megijedt, hogy a faluban lakó párjához menekült gyermeke elől. A férfi nem sokkal később számon kérte a fiún a viselkedését, ekkor a feldühödött tini – már kint az utcán – ordítva támadt rá egy késsel. Anyja élettársa maga elé tartott egy biciklit, a kamasz végül abba vágta bele a kést, az első kerékbe.A gyámhatóság nem sokkal később elrendelte a nevelésbe vételét, gondozási helyként egy egerbaktai lakásotthont jelöltek ki. Innen azonban a fiú rendszeresen elszökött és csavargott, ivott. Pénzt az apjától próbált szerezni – hasonló módszerekkel – aki ugyancsak Novajon élt.

2016 nyarán nem csak szóban fenyegette, meg is rugdosta, de arra is volt példa, hogy felpofozta a férfit. Tavaly szeptember végén már odáig fajult a helyzet, hogy egy éles kést szorított a apja torkához, hogy arra kényszerítse, adjon neki 500 forintot. A szülő félelmében bezárkózott a házba, fia eközben kívülről verte az ajtót és azzal fenyegette, hogy agyonveri.A szomszédok léptek közbe, rendőrt hívtak.

Korábban az is megtörtént, hogy az apa szintén a községben lakó testvéréhez menekült gyermeke elől, de ő követte a nagynénje házához és kövekkel hajigálta rokonait, mert nem engedték be és nem adtak neki pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik