Belföld
A picture taken on June 29, 2017, in the Egyptian capital Cairo shows a worker filling up a customer's tank as cars queue at a petrol station.
Egypt announced a new sharp increase in fuel prices on June 29, 2017 as it slashed government subsidies in a tough IMF-backed reform programme. 
The cabinet said that 82 octane petrol would sell for 3.65 pounds a litre (0.80 pounds a gallon) up from 2.35 (0.52), with the same increase for diesel, while 92 octane petrol rose from 3.5 (0.77) to 5.0 (1.1) pounds. 
Prior to floating the currency on November 3, 2017, the country had spent billions of dollars propping up the pound, which rose from 8.9 pounds to the dollar to 18 after its flotation. / AFP PHOTO / KHALED DESOUKI

Lefoglalt benzint is tankol autóiba a NAV

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 07. 11. 11:35

Kap a katasztrófavédelem is a forgalomból kivont üzemanyagból.

 

Az elmúlt három évben csaknem félmillió liter üzemanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A jogszabály szerint a forgalomból kivont benzint, gázolajat, olajszármazékot megsemmisíthetik, értékesíthetik, felhasználhatják, illetve átadhatják a katasztrófavédelemnek is – írja a Magyar Idők. Az adóhivatal által az elmúlt három évben lefoglalt olajszármazék összértéke meghaladta a 200 millió forintot.

A NAV Szakértői Intézete szinte mindig vizsgálja a jogsértés miatt elkobzott hajtóanyagokat, ezt követően határoznak a termék sorsáról. A hivatal saját autóiba három év alatt tizenegyezer liter gázolajat tankolt, míg a katasztrófavédelem nagyjából 170 ezer liter olyan benzint, gázolajat, fűtő- és motorolajat kapott, amit a NAV a jogsértések miatt kivont a forgalomból.

Ha sem a NAV, sem a katasztrófavédelem nem tudja felhasználni az üzemanyagot, akkor jöhet a megsemmisítés vagy az értékesítés. Utóbbi csak szigorú szabályok szerint történhet, az elkobzott anyagokra csak a megfelelő engedéllyel rendelkező vállalkozás tehet ajánlatot, és az ügylethez egyedi szerződés szükséges, de három év alatt csak nagyjából háromezer liter lefoglalt olajszármazékot semmisítettek meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.