Belföld

Ez történt valójában az M1 tudósítójával

Kovács Márta
Kovács Márta

újságíró. 2017. 07. 10. 10:19

A hétfői Balatoni Nyár vendége az M1 tudósítója, Bencze Péter volt, aki elmondta: nehéz a történtekről beszélnie, de már napokkal az élő előtt vírusos betegséggel küzdött. Hol jobban volt, hol rosszabbult, de ezen a napon úgy érezte, meg tudja csinálni az adást.

A mi munkánk nagyon feszes, a helyszínen nagyon meleg volt, aztán még a tüzet is meggyújtották a bográcsok alatt.

Bencze Péter hozzátette, a helyiek kínálták pálinkával, ebből egyet elfogadott, elmondása szerint a bajai vendégszeretetnek nem tudott ellenállni.

A gyógyszerekre megittam egy pálinkát, majd elkezdett elsötétedni a kép.

Az M1 tudósítója elnézést kér a csatorna összes nézőjétől és a kollégáitól, hozzátette, kivizsgálás indult az eset miatt, illetve

a nézőktől egy időre elbúcsúzik.

Egy biztos: mostantól három hónapig nem szerepel majd a híradóban, később pedig reméli, viszontláthatják majd a nézők.

Már több mint 400 ezer megtekintésnél jár az M1 Híradójának szombat esti egyik részlete, amelyben a Bajai Halfőző Fesztiválról jelentkezett be élőben a tudósító. Bencze Péter bejelentkezését végül a stúdióból keverték le.

Nem véletlenül, itt a videó:

Az eset kapcsán az MTVA sajtófőnöke annyit már vasárnap elárult, hogy szombaton elindult a vizsgálat Bencze Péter ügyében.

Egy biztos, a fél országot az tartotta lázban a hétvégén, vajon tényleg részeg volt-e az M1 tudósítója. Minél többen látták a felvételt, annál többen keltek a riporter védelmére, köztük volt Szebeni István, a Tények műsorvezetője is, aki egy Facebook-posztban állt ki Bencze Péter mellett. Az ő véleménye azért különösen érdekes, mert négy évvel ezelőtt ő is bakizott egyet a köztévénél, ami az állásába került.

A kibaszott híradózásért kirúgott Szebeni István védte be a köztévé bajai riporterét
Az M1 tudósítója részegnek tűnt élő bejelentkezés közben, a köztévétől korábban kirúgott TV2-s most azt reméli, Bencze Pétert nem hurcolják meg.

Szebeni az esetről akkor azt állította, nem élő adás volt az ominózus híradó, melyben többek közt azt mondta, “tudtam már, amikor kimondtam, hogy tegnap bazmeg ma. Úgy utálom ezt, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kibaszott Híradó, és itt ezzel kell szórakozni.”

Gerlóczy Márton is úgy véli, meg kell védeni a bajai tudósítót, többek közt azt írta:

Én például nem mernék, nem pusztán azért, mert a Közmédia engem erre nem kérne fel, hanem, mert többször jártam már a bajai halfőző versenyen és pontosan tudom, hogy ezen a rendezvényen az ember – alkattól függően – 5-10 perc alatt úgy berúg, mint az albán szamár, nézzék csak meg szegény Pétert, nem kell ahhoz állatorvosi egyetemet végezni, hogy az ember lássa, éppen úgy néz ki, éppen úgy pöszít, éppen olyan kancsal, és éppen olyan szédült a járása, mint annak az elszabadult albán szamárnak, aki kiitta a cefrét a gazdája hátsó kertjében.

Arra kér mindenkit, ne üljenek fel a passzírozó szegedi provokációknak.

Meg kell védeni a bajai tudósítót!
Ne üljetek fel a passzírozó szegedi provokációknak!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.