Belföld

Orbán elküldheti Kósát, országjárásra

A Fidesz-frakció vezetésénél fontosabb posztra szánja a kormányfő.

Az atv.hu szerint a kormányfő Kósa Lajosra bízná a Modern Városok Program felügyeletét, kormánybiztosként, esetleg miniszterként. A Fidesz személyi ügyeire rálátó, névtelen forrás a portálnak azt mondta, Orbán Viktor is tudja, hogy ez összeférhetetlen a frakcióvezetéssel, de a miniszterelnöknek a kampány miatt kell egy “tapasztalt” ember, aki a választások előtt járja a vidéket.

A cél, hogy jövő tavasszal a nagyvárosokban, megyei jogú városokban ne veszítsen mandátumot a Fidesz. Erre az országjárásra Kósa Lajos, aki több cikluson át vezette Debrecent, alkalmas.

A magas rangú fideszes informátor szerint a kormányfő elszánt, tervéből

még önkormányzati miniszteri poszt is lehet.

A Modern Városok Program keretében Orbán Viktor eddig több ezermilliárdos beruházásokra tett ígéretet. Kósa Lajos hat éve, még polgármesterként, azt mondta, a kormány esetleges átalakítása mindig nagy kérdés, de arra “sosem kap fekete-fehér választ az újságíró”. Ezért.

Ha a politikus elárulja, mi történik majd, teszem azt, három hónap múlva egy minisztérium élén, akkor arra az időre ellehetetlenítené a saját munkáját. Ez lenne a közérdek? Mindenki azzal lenne elfoglalva, hol lesz az új helye! Ha jön az új miniszter, miért dolgozna az apparátus a réginek?

Három éve már felröppent a hír, hogy miniszter lehet Kósa Lajos (akkor a honvédelmi tárca esélyeseként emlegették), és Rogán Antal, akiből azóta az is lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik