Belföld

Bróker Marcsi néhány ügye elévült

Több sértett örökre búcsút mondhat a pénzének.

A brókerbotrányról Lukács László azért kérdezte Polt Pétert, mert egyre több olyan hír látott napvilágot, hogy több esetben elévülés miatt megszüntették a nyomozást a Bróker Marcsiként
elhíresült D. Sándorné ellen. A Jobbik képviselője ezt furcsállotta, szerinte az asszony egészen eltűnése napjáig tévedésben tartotta “befektetőit”, így nem az számít, a sértettek mikor adták át a pénzt.

Az ellenzéki politikus kérdésére a legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség június 2-án elévülés miatt 33 esetben valóban megszüntette a nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok alapján Dobrai Sándorné a 33 sértett sérelmére összesen
211.226.605 Ft kárt okozott.

A gyanúsított által teljesített kifizetésekre figyelemmel 21 esetben teljes egészében, míg 8 esetben részben megtérült az okozott kár, 4 sértett vonatkozásában az okozott kár nem térült meg.

Az ügyben eddig 5 határozattal szemben került sor panasz előterjesztésére. A panaszok
elintézése folyamatban van.

Üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Az ügynek összesen 768 sértettje van, ők a cég karcagi és budapesti irodáiban fektették be pénzüket. A társaság látszólag egy utazási irodát üzemeltetett, de valójában tiltott betétgyűjtést folytatott. Az ügyfelek azt hitték, betétekbe, értékpapírokba fektetik majd pénzüket.

Mária néni lesz Bróker Marcsika, mire szabadul
Akár 15 évet is kaphat a jelenleg 64 éves "üzletasszony".

Ajánlott videó

Olvasói sztorik