Belföld

Balog Zoltán szerint az álhírek miatt gondolunk rosszat a kórházakról, a Momentum közös látogatásra hívná

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere korábban azt mondta, álhírekkel támadják a magyar egészségügyet. Balog szerint “nagy a csatazaj”, és

Mutassanak nekem egy egészségügyet bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók, meg akár rendszerek ellenére is mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja nyílt levélben kérte Balog Zoltánt, hogy látogassák meg együtt a kórházakat.

Meglepődve olvastam a hírekben, hogy Ön szerint az egészségügybe vetett bizalmunkat elsősorban az álhírek rombolják. A Momentum a független sajtó intézményét egy szabad és biztonságos ország egyik legfontosabb jellemzőjének tekinti, ezért az álhírek terjesztése ellen mi is fellépünk.

– írja Orosz. Szerinte Balog fején találta a szöget:

Egyetértünk: a kamusajtó munkatársai nap mint nap félrevezetik a magyarokat. Nem vagyunk egyedül a küzdelemben, a legutóbbi mentőssztrájk idején a mentősökről közölt lejáratócikket az Origo: mindenkinek nekimennek, aki megkérdőjelezi a Fidesz valóságát.

Majd azzal zárta, hogy

Ön két napja azt mondta, bátornak kell lennünk a valóság bemutatásában. Kezdjük el a bemutatást: jöjjön el velem tíz kórházba az ország különböző pontjain, beszélgessünk a betegekkel, az ápolókkal és az orvosokkal az egészségügy helyzetéről, és hívjuk el a sajtót is. Öt kórházat ön nevezhet meg, ötöt pedig mi.
Ha az egészségügyben minden rendben, akkor még bátorság sem kell a bemutatásához, jöjjön velünk, nézzük meg együtt!

A teljes levelet itt olvashatják el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik