Belföld

Visszavárják a pedofilgyanúba keveredett papot

Kozármislenyben aláírásgyűjtés indult a tavasszal elmozdított plébános visszahelyezéséért.

A Pécsi Egyházmegye korábbi közleménye szerint a plébánosnak egy gimnazista fiúval folytatott feltételezett kapcsolata miatt kellett visszaadnia reverendáját. Udvardy György akkor ezt írta.

G. K. atya, a Pécsi Egyházmegye papja súlyos erkölcsi okokra hivatkozva a papi szolgálatból való elbocsátását kérte évekkel ezelőtt történt események kapcsán, amelyek felvetik a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját. szerint

Az atv.hu szerint egy szülő rendőrségi feljelentése ösztönözte a plébánost arra, hogy felkeresse a megyéspüspököt. A rendőrség a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást megszüntette, majd aláírásgyűjtés indult az atya visszahelyeztetéséért.

Bíró Károly polgármester az akció mellé állt, amit az atv.hu-nak azzal indokolt, hogy addig egy szót sem hisze el a rágalmakból, amíg nem bizonyítják feketén-fehéren. A polgármester úgy tudja, egy vatikáni eljárás dönthet a visszahelyezés lehetőségéről. A hatezres településen már több száz aláírás gyűlt össze, amire a polgármester szerint nem volt példa az elmúlt 15 évben.

Közben a Magyar Kurír katolikus hírportál azt írta, hogy a pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosításáért augusztus 1-jével több személyi és területi változást is elrendelt. Udvardy György a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola volt rektorát, Cziglányi Zsoltot helyezte Kozármislenybe plébánosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik