Foci
Kozármisleny, 2017. április 2.
A közönség a felújított kozármislenyi futballstadiont avatásán 2017. április 2-án.
MTI Fotó: Lendvai Péter

Kozármislenyben ma ünnep volt, itt az új stadion!

24.hu
24.hu

2017. 04. 02. 18:26

Az MTI információját közöljük a stadionrekonstrukciós program újabb eredményéről.

A kétezer ember befogadására alkalmas, mintegy 600 ülőhellyel rendelkező, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) besorolása szerint E kategóriás létesítmény átadója előtti sajtótájékoztatón Bíró Károly polgármester úgy fogalmazott: a település sportolói “erejükön felüli” teljesítményükkel vívták ki, hogy a város megkapta a stadion megújításához szükséges kormányzati támogatást.

Azt mondta:

“viszonylag rövid idő alatt készült el ez a nagyon emberi léptékű, kisvárosias, túlzásoktól mentes”

létesítmény. Hozzátette: a jövőben a város kézilabdacsarnokának fejlesztését és uszoda építését is tervezik.

Kozármisleny, 2017. április 2.
HR-Rent Kozármisleny (kékben) és a Dorog játékosai a pályára vonulnak a felújított kozármislenyi futballstadiont avatásán 2017. április 2-án.
MTI Fotó: Lendvai Péter
HR-Rent Kozármisleny (kékben) és a Dorog játékosai a pályára vonulnak a felújított kozármislenyi futballstadiont avatásán 2017. április 2-án. MTI Fotó: Lendvai Péter

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az utóbbi időben több mint 300 sportlétesítmény épült fel vagy újult meg országszerte, és ennek köszönhetően egyre több felnőtt és gyermek sportolhat európai körülmények között.

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a 2013-ban indult sportlétesítmény-fejlesztő programról azt mondta: a magyar gazdaság képessé vált arra, hogy a korábban “borzasztó rossz” állapotban lévő létesítményeket rendbe tegye.

Kozármisleny, 2017. április 2.
HR-Rent Kozármisleny (kékben) és a Dorog  játékosai a pályán a felújított kozármislenyi futballstadiont avatása után játszott mérkõzésen 2017. április 2-án.
MTI Fotó: Lendvai Péter
HR-Rent Kozármisleny (kékben) és a Dorog játékosai a pályán a felújított kozármislenyi futballstadiont avatása után játszott mérkõzésen 2017. április 2-án. MTI Fotó: Lendvai Péter

Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke kifejtette, a szövetség figyel a Kozármislenyhez hasonló kisvárosokra.

Tóth Ernő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezetője pedig arról beszélt, hogy munkájuk eredményeképpen “gombamód nőnek ki ilyen létesítmények a földből”.

Feleki Attila, a Kozármisleny Futball Club elnöke közölte, hogy a baranyai város az egy főre jutó sportolók számát tekintve az ország élmezőnyéhez tartozik, és a tendenciát nem lehet fenntartani megfelelő infrastruktúra nélkül.

Kozármisleny, 2017. április 2.
A közönség a felújított kozármislenyi futballstadiont avatásán 2017. április 2-án.
MTI Fotó: Lendvai Péter
A közönség a felújított kozármislenyi futballstadiont avatásán 2017. április 2-án. MTI Fotó: Lendvai Péter

A beruházás keretében egy 105×68 méteres centerpályát, 600 székkel ellátott, teljesen fedett lelátót és nettó 500 négyzetméter alapterületű, többszintes kiszolgáló-épületet alakítottak ki.

A felújított stadion első mérkőzésén aztán a Dorog elrontotta a hazaiak kedvét, 2-0-ra nyerni tudott vendégként.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.