Belföld

Önálló marad a Testnevelési Egyetem bővítése miatt kipaterolt Sportkórház

A Népszava érdeklődésére Berkes István, az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) elhelyezéséért felelős miniszteri biztos elmondta: a Sportkórház akár véglegesen is a Semmelweis Egyetem korábbi Ortopédiai Klinikáján maradhat, de más lehetőségeket is megvizsgálnak, hogy megtalálják a legjobb megoldást.

A múlt héten megjelent kormányhatározat értelmében jövő június végéig a Sportkórházként emlegetett speciális egészségügyi intézmény átköltözik a Semmelweis Egyetem volt Ortopédiai Klinikájának épületébe, Berkes szerint a kórház már az átmeneti elhelyezése alatt sokkal jobb körülmények között működhet, mint mostani helyén, a Testnevelési Egyetem szomszédságában lévő pavilonokban.

A miniszteri biztos a lapnak elmondta: a speciális intézmény  infrastruktúrája leromlott, tehát akkor is foglalkozni kellett volna a jövőjével, ha a kormány korábban nem arról dönt, hogy a pavilonokat kapja meg a helyszűkében szenvedő Testnevelési Egyetem. Hozzátette: a kormány mostani határozata állásfoglalás a Sportkórház önállóságának megmaradása és az intézmény fejlesztése mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik