Belföld
Paks, 2014. február 24.
A Paks II. beruházás helyszíne, háttérben az atomerőmű 2014. február 24-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Lecserélték a Paks II.-cég vezetését

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 06. 30. 15:32

A Paks II. projekt következő szakasza, a megvalósítás “más típusú szakértelmet kíván”, ezért lecserélték a beruházást végző projekttársaság vezetőségének legtöbb tagját, így Bán Tamás vezérigazgatót is.

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója július 1-jétől Lenkei István, aki 1979-től dolgozik az atomenergetika területén, 2012-től vezérigazgatói tanácsadó az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nél, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai államtitkárságának szakmai tanácsadója, a Magyar Atomfórum Egyesület elnöke.

Az igazgatóság elnöke Mészáros György, aki az elhangzottak szerint komoly vezetői tapasztalattal rendelkezik, 2000-től két éven át a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatósági elnöke volt.

A menedzsmentben kiváló gyakorlati szakemberek kaptak helyett, mindannyian több évtizedes szakmai tapasztalattal – jelentette ki Lenkei István az MTI kérdésére. A vezérigazgató célja, hogy a projekttársaság ne passzív megrendelői szerepet töltsön be, hanem formáló, aktív, cselekvő partner legyen. Munkatársaitól azt várja el, hogy ellenőrizzék, követeljék meg a projekt során a műszaki, biztonsági, szakmai, gazdasági követelmények maradéktalan teljesítését.

Mészáros György, az igazgatóság elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most felálló stáb, beleérve Süli János minisztert, a szakmaiság mellett olyan bizalmi légkört alakított ki, amely garanciát jelent a két erőművi blokk megépítése hatalmas feladatának sikeres megvalósításra. A paksi bővítésre 12,5 milliárd eurót fordítanak, a tervek szerint az építkezést 2018-ban kezdik meg, a bővítés első blokkját 2025-ben, a másodikat pedig 2026-ban adja át a fővállalkozó Roszatom.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.